Läs mer om våra närodlade blommor från Sörbys.

Klicka här!

Läs mer om våra närodlade blommor från Erlandssons.

Klicka här!

Kvalitet med stark lokal anknytning.

Närproducerade och handplockade blommor behöver inte vara dyra. S-Blommor i Falun levererar levande hantverk till livsmedelsbutikerna varje dag. När du köper blommor i mataffären så ska de vara närodlade, det är S-Blommors filosofi.

För oss är det väldigt viktigt att så mycket av våra blommor har vårdats och odlats i närområdet. Det finns flera aspekter i det, vi vill värna lokala odlare samtidigt som det är viktigt att vi som företag bidrar till ett ekologiskt hållbart samhälle, säger Gisela Börjesson.

Hon driver S-Blommor i Falun tillsammans med maken Inge och deras gamle vän Kalle Oksanen. Blomstertrion har arbetat tillsammans i många år med blommor.

Jag träffade Gisela och Inge för länge sedan, de anställde mig på S-Blommor i Stockholm. Sedan flyttade jag till underbara Dalarna och efter ett tag följde de efter mig, säger Kalle.

Tillsammans har de byggt upp S-Blommor i Falun. Affärsidén är enkel, att leverera kvalitetsblommor till ett bra pris för livsmedelsaffärer.

Vi har samma blommor som blomsterbutikerna. Men eftersom vi kan köpa in större kvantiteter så kan vi också hålla ett lägre pris. Alla ska kunna ha möjlighet att dekorera sitt hem med vackra blommor som är odlade i närområdet och vårdade av proffs, säger Gisela.

Hon och Inge möttes över grönsaksdisken för många år sedan. Det sa pling direkt och sedan dess har de båda hunnit med att få barn och pryda tusentals hem med kvalitetsblommor.

Jag jobbade med att leverera blommor till affärerna på den tiden, så fick jag syn på Gisela, säger Inge.

Han var en enkel kille från Majorna i Göteborg. Hon en tjej från Stockholms innerstad. Tillsammans med innebandykillen Kalle Oksanen har de levt för och med blommor i alla dess former och arter.

– Det har blivit många år tillsammans, men det är fortfarande roligt och vi får möjlighet att jobba med levande ting och göra människor gladare, det är viktigt, säger Kalle.

S-Blommor har under åren byggt upp en bra relation med de lokala odlarna. De har arrangerat bussresor för att kunder ska kunna se hur deras blommor växer upp.

Många blir förvånade när de hör att våra tulpaner kommer från trakten. De tror att de är odlade i Holland, säger Inge.

Han slår hål på en gammal myt. Att billiga blommor i mataffärer har transporterats lång väg med lastbil.

Det är väldigt viktigt att köpa in från de lokala producenterna. Tillsammans skapar vi ett kretslopp där odlarna kan få betalt för sitt arbete och vi kan leverera vackra och levande blommor till ett bra pris, säger Inge.

S-Blommor gör även egna blomstergrupper. Det är Gisela själv som formger alla de tusentals jul och påskgrupper som S Blommor levererar till livsmedelsaffärerna.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att skapa blomstergrupper. Dessutom märker vi hur populära de är. Vid högtiderna gör vi många tusen av dem, säger Gisela.
S-Blommor är den moderna och ansvarstagande leverantören av blommor och krukväxter i Dalarna, Gästrikland och Västmanland. Det är ett företag som vill verka i tidsandan, skapa nytt samtidigt som de vill värna om botaniska traditioner.

S-Blommor har nu levererat blommor till dagligvaruhandeln i över 30 år. Vi levererar buketter, blommor och växter till ca 40 butiker i Södra Dalarna och Gävle, och vi utgår från Falun. Idag är vi 12 st anställda som ser till att ge våra kunder den bästa service du kan tänka dig. Vi tar hand om allt i butiken åt er vi ser till att det är fräscht, snyggt och en fin presentation av blommorna. Vi är ett blomstrande företag att lita på.

Har du frågor eller vill veta mer om oss, tveka inte att kontakta oss redan idag.